BusinessUp!

Başarı Hikayelerini Hemen
Eticaret ve Dijital Pazarlama Eğitimlerinin Başlamasına Son X Gün! Hemen İncele!
  • All Post
  • MARKA
  • PAZARLAMA
  • SEO
  • TASARIM
Shopify Hesabınızı Oluşturduktan Sonra Yapılması Gereken 5 Önemli Adım

Edit Template

Özellikle e-ticaret ile uğraşanlar için büyük bir önemi bulunan Shopify, yazılım ve programlama bilgilerine ihtiyaç duymadan içerisinde e-ticaret mağazanızı kurabileceğiniz ve ürünlerinizin satışını sanal ortamda yapabileceğiniz bir e-ticaret mağazası yazılımıdır. Shopify hizmeti, belli bir ücret karşılığında verilir. Hizmet satın aldığınızda mağazanızı kolayca oluşturup satış yapmaya başlayabilirsiniz, ayrıca herhangi bir hosting ya da sunucu satın almanıza gerek yoktur. Shopify üzerinde e-ticaret mağazası oluşturmak oldukça kolaydır. 

1- En iyi deneyimi sunmak için doğru temayı seçin

Shopify‘da nasıl başarılı bir şekilde satış yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız doğru mağaza temasını ve mağazanızın nasıl görüneceğini belirleyen şablonu seçerek başlayın. Mağazanızın teması, müşterileriniz üzerinde ilk izlenimi oluşturur, bu nedenle olumlu olduğundan emin olmak istersiniz. Aslında, tüm ilk izlenimlerin %94’ü web tasarımından gelir.

Shopify, mağazanızı özelleştirmek için kullanabileceğiniz 70’ten fazla ücretsiz ve ücretli tema sunar.

2- Mağazanıza ürün ekleyin

Şimdi mağazanıza ürün listelemeleri eklemeye başlamanın zamanı geldi. Bunu yapmak için Ürünler sekmesine gidecek ve başlamak için Ürün Ekle’ye tıklayacaksınız.

Ürün listelemeleriniz, potansiyel müşterilerin bir şey satın alıp almayacaklarına karar vermelerine yardımcı oldukları için mağazanızın en önemli yönlerinden biridir. Ürünlerini nasıl sergilediklerini görmek için diğer popüler Shopify mağazalarına göz atabilirsiniz.

3- Daha iyi bir mağaza deneyimi oluşturmak için uygulamaları kullanın

Bir Shopify satıcısı ve Shopify iş ortağı programının bir üyesi olarak müşterilerinize en iyi deneyimi sunmak istersiniz, böylece sizden alışveriş yaparlar ve geri gelmeye devam ederler. Shopify‘da başarılı bir şekilde satış yapacaksanız uygulamaları kullanmanız gerekir. Shopify uygulamaları, daha iyi bir müşteri deneyimi sunmanıza olanak tanır.

Pazarlamadan, mağaza tasarımına ve müşteri desteğine kadar farklı kategorilerdeki onlarca uygulama arasından seçim yapabilirsiniz.

Sitenize istediğiniz kadar uygulama ekleyebilirsiniz, ancak bunların birbirleriyle uyumlu olduğundan emin olmak istersiniz. Fakat bu uygulamalarda sitenizi yavaşlatabilir bu yüzden çok fazla uygulama kullanmadığınızdan da emin olmalısınız.

Siteniz için en iyi deneyimi sunmanıza yardımcı olacak en önemli uygulamalara odaklanın.

4- İncelemeleri ve ürün yorumlarını gösterin

Birini ürününüzü almaya ikna etmeye çalışırken, onlara incelemeleri ve sosyal kanıtları gösterin. İncelemeler bölümü ayrıca müşterilerden gelen referansları öne çıkarmak için harika bir yerdir. Yorumlar, insanlara güvenilir ve deneyimli olduğunuzua göstermenin harika bir yoludur. İncelemeler, müşterilerinizin bir ürünü satın almaya karar vermelerini etkileyen en önemli faktörlerden biridir. İncelemeleri içe aktarmak ve mağazanızda görüntülemek istiyorsanız, yotpo inceleme uygulamasını kullanabilirsiniz.

5- Ödeme yöntemlerini ayarlayın

Birisi satın al düğmesini tıkladığında, satın almaya hazırdır. İşlem ücretini kaybetmemek için müşterinizin alışveriş deneyimini olabildiğince sorunsuz hale getirmelisiniz.

Shopify mağazanız aracılığıyla siparişleri kabul etmek ve ödemeleri almak için güvenli Shopify checkout‘u kurun. Bir müşteri sepetine bir ürün eklediğinde, mağazanızın envanter seviyelerine göre kontrol edilir. Envanter mevcutsa müşteri ödemeyi tamamlarken envanter tutulur.

Ödeme ayarlarınızı görüntülemek ve değiştirmek için Shopify yöneticinizdeki Ödeme ayarları sayfanıza gidin. Banka hesabı bilgilerinizi ekleyin, böylece fonları aktarabileceğiniz bir yer olacaktır.

Oradan, daha sonra e-posta pazarlama amaçları için kullanmak üzere ödeme işlemi sırasında müşteri e-posta adreslerini toplamayı da seçebilirsiniz.

Paylaş

Markanı Büyütmekte
Zorluk Mu Yaşıyosun?

Formu doldur,
Sonucu birlikte görelim.

ÜCRETSİZ

Marka Check-Up'ını Yaptır

Kişisel verilerimin işlenmesine, BusinessUp'ın reklam, duyuru, bilgi, kampanya vb. konularda şahsıma ticari elektronik ileti göndermesine, bilgilerimin bu amaçla kullanılmasına, şahsımla ve markamla paylaştığım veriler üzerinden iletişime geçmesine, saklanmasına ve yurtdışı ve/veya yurtiçi hizmet sağlayıcı üçüncü kişilerle paylaşılmasına açık rıza izni veriyorum.